onsdag 9. april 2008

Trin for trinn: Collagestempling
Her er et par ATC'er som jeg har laget nylig til en ATC-swapp som jeg arrangerte på Hobbyscrap.no, hvor temaet var collagestempling. Her er det ulike StazOn farger som er brukt.

Jeg liker veldig godt å lage ATC'er. Og en enkel måte å lage mange forskjellige på er å stemple sitt eget mønsterark med mange ulike stempler og farger. Har laget en trinn-for-trinn beskrivelse på hvordan jeg gjør det når jeg lager disse ATC'ene, som jeg for en stund siden har lagt ut på Hobbyscrap.no. Legger den nå ut i bloggen minogså.

Har brukt Distress Ink til å stemple og svampe med. Stempler fra blandt annet Tim Holtz og Inque Boutiqe (See D's (#50215 Silouettes)). Begynner med å stemple ett og ett stempel helt til det blir tett i tett med stempel. Svamper så arket tilslutt. Når jeg kutter opp arket til passende ATC'størrelser, så svamper jeg hver enkelt bit tilslutt.


Det kan se litt "stusselig" ut i begynnelsen, men det er bare å stå på og stemple med masse ulike stempler. Jeg bruker vanligvis 3-4 farger å stemple med, og svamper med noen av de samme fargene. Når man kutter opp arket til ATC'er etterpå blir det veldig bra. Har her pyntet med metallpynt, og fremhevet enkelte detaljer.

10 kommentarer:

Unni sa...

Stilig!!! Takk for tipset:)
Unni

Ingvild Bolme sa...

Nydelige ATC'er Gunn Marit! Du er så flink til å vise teknikker og dele med deg! Og ikke minst til å dra i gang utfordringer og andre aktiviteter! ;-)
Du lager alltid så mye fint!

Big hug 2 u! ;-)

Solveig sa...

Nydelige ATC'er!
Heldige meg har to av disse! :)
Tusen takk for Atc'ene som kom forleden dag!

Ha ei fin helg!

Kirsten Aune sa...

Hei Gunn Marit.
Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min!
Du er helt rå på teknikker, og er en stor inspirasjonskilde!! Tusen takk for at du deler...

Her er det skikkelig inne-vær i dag, så det gir rom for kreativ avkobling!

Håper du får en fin helg, Gunn Marit. Ses vi på messa forresten??

Klem fra Kirsten

~Kjersti~ sa...

Tusen takk for forklaringen! SÅ mye fint du har laget! :) Kan jeg få spørre hva du mener med å "svampe" opp? Hva gjør du egentlig da? Kunne tenkte meg å prøve på dette! :)

God helg!

Gunn Marit sa...

Hei Kirsten, blir ikke noe messe tur på meg denne gangen heller. April måned er fullbooket desverre. Satser på at en ny anledning byr seg igjen!

Kjersti; med svamping så mener jeg rett og slett at jeg bruker en svamp (av type sminkesvamp kjøpt på Hennes og Maurits). Tar stempelfarge fra Distress putene på svampen og svamper innover på arket som jeg har stemplet. På de fargerike ATC'ene har jeg svampet med ulike farger over det hele. På collagearket som det er trinn for trinn bilde av svamper jeg bare fra kanten og innover. Starter da med den lyseste fargen (feks Tea Dye) og legger på litt mørkere farger ytterst (feks Vintage Photo og Broken China).

Lykke til!!

Sian sa...

These are stunning, especially the top ones. I love the colours.

Angelo sa...

Disse er også nydelige. Takk for forklaringen av arbeidsmåten din.
Kristin :)

Anette sa...

Dette var en fin "bruksanvisning"!! Det må jeg prøve meg på :) Atc'ene dine ble iallfall knallflotte!!

Anette sa...

Nå har jeg også laget en collagebakgrunn, slik som du har beskrevet her :) Ta gjerne en titt i bloggen min ;)

Det var veldig kjekt, og jeg trodde ikke at resultatet ville bli slik, mens jeg holdt på. Men det ble ganske greit til slutt likevell :)